COP 27 og EUs klimalover

I denne artikkelen vil vi fremsnakke NTNUS podcast 63 degrees north med professor Edgar Hertwich.

plakat for posdcast 63 degrees north

The EU’s climate law is an important milestone. But it’s not enough. (norwegianscitechnews.com) 

I den engelskspråklige podcasten kommentrer Hertwich EUs anstrengelser.

“The European climate law is really an important milestone. There isn’t such a large political entity that has decided to take such drastic action and is serious, at least about the two degree target,” he said.

Vi er halvveis i COP27 som foregår i Egypt. Det gjenstår å se hvor gode avtaler vi får og hvordan vi klarer å oppfyller våre mål. Det vi vet er at vi foreløpig ligger langt etter målene vi har sagt vi skal nå. Dette kom frem i FNs siste rapport om gapet mellom det vi sier vi skal gjøre for  få ned utslippene og det vi faktisk gjør. De har gått gjennom hva verdens land har sagt de skal gjøre, og hva de faktisk gjør. I følge FN har vi satt oss mål om å komme under 2 grader, men slik det er nå styrer vi mot 2,8 grader. Vi gjør altså svært lite, tross store løfter.

Professor Edgar Hertwich, som er en sentral forsker i FME ZEN, deltok på NTNU og SINTEFs European Strategy Summit i oktober.  Edgar Hertwich er internasjonal leder av NTNU’s Industrial Ecology programme og er oppført på som en av topp 100 klimaforskere i verden. Han er også en av 15 medlemmer av the European Scientific Advisory Board on Climate Change, som gir råd  til EU om hvordan man kan inplementere den nye klimaloven. Han sier at menneskeheten – og spesielt politikere – ikke fullt ut har akseptert hvor omfattende og store endringer som faktisk er nødvendige for å få ned utslippene i verden.

 

 

Back to all news

OUR PARTNERS

The Norwegian University of Science and Technology (NTNU) is the host and leads the Centre together with SINTEF community.