3 arrangementer du bør få med deg under EU Sustainable Energy Week 26.-30. september – inkludert FME ZENs Energy Talk

Hvert år arrangeres European Sustainable Energy Week (EUSEW) i Brussel. Arrangementet er viet fornybar energi og energieffektivitet, og er det største av sitt slag i Europa. I år har programmet har et hybrid format og FME ZEN deltar fysisk med en Energy Talk.

Temaet for EUSEW 2022 er «Going green and digital for Europe’s energy transition.” Årets program reflekterer REPowerEU, som er EUs plan for å få fortgang på overgangen til fornybar energi og å gjøre Europa uavhengig av russisk gass og olje. Arrangementet presenterer siste nytt innen fornybar energi og energisikkerhet, og er en gyllen mulighet til å lære mer om vellykkede politiske virkemidler og initiativer, møte likesinnede og bli inspirert til å jobbe sammen mot klimamålene.

I løpet av fire dager kan deltagere få med seg EUSEW Policy Conference, Energy Awards, European Youth Energy Day, Energy Talks og Energy Fair, samt andre nettverksaktiviteter. I tillegg arrangeres det ulike aktiviteter før konferansen som en del av ukas utvidete program. Nytt i år er det hybride formatet som gjør det mulig å delta digitalt fra Norge på mange av arrangementene.Her er tre arrangement som er verdt å få med seg:

1. EUSEW Policy Conference

Hovedarrangementet under uka er EUSEW Policy Conference, som inkluderer Energy Awards og European Youth Energy Day. Konferansedeltagere og foredragsholdere kan delta online eller fysisk, på sesjoner som omhandler politikk (policy development), «best-practices» og innovative idéer rundt bærekraftig energi.

Her er en oversikt over programmet for konferansen 26.-30. september.

Her er ukas utvidete program. For eksempel organiserer EU-prosjektet ARV en online workshop om hvordan plussenergi-nabolag kan bidra til å dekarbonisere bygningssektoren tirsdag 20. september fra kl. 12.00-13.30. Her er mer informasjon om arrangementet.

2. Energy Fair

Parallelt med konferansen foregår det ulike nettverksaktiviteter i the Networking Village.  Energy Fair er en messe med både fysiske utstillingsboder og online aktiviteter som organiseres av ulike aktører. FME ZENs tilknyttede EU-prosjekt syn.ikia   er representert med både fysisk og online utstillingsbod fra 26. – 29. september.

Sjekk denne siden for oppdatert informasjon når arrangementet nærmer seg.

3. Energy Talk

Energy Talks foregår også som en del av The Networking Village og er korte presentasjoner på 15. min inkludert Q&Q. De finner sted kun fysisk og presenterer nye kunnskap, prosjekter eller idéer i et TED TALK-format.

FME ZENs senterleder Thomas Kringlebotn Thiis holder Energy Talk torsdag 29. september kl. 11.15-11.30 om hvordan ZEN kan bidra med å dekarbonisere Europa.

Her er en oversikt over alle Energy Talks, inkludert den FME ZEN skal holde.

Back to all news

OUR PARTNERS

The Norwegian University of Science and Technology (NTNU) is the host and leads the Centre together with SINTEF community.